Ik werk momenteel aan een aantal verschillende projecten. Deels voor mijn studie aan de FotoVakSchool, deels voor mijzelf.

Voor deze projecten ben ik nog steeds op zoek naar modellen. Past het onderwerp helemaal bij jou en lijkt het je leuk om mee te werken? Of ken je iemand? Neem dan contact me mij op. Uiteraard krijg je (een deel) van de foto’s zelf ook!

De twee gezichten van een depressie

 

Even een dagje uitwaaien, dan is het zo weer over…

Over depressies wordt de laatste tijd veel geschreven en gesproken. Mensen met een depressie zitten daardoor steeds minder vaak onbegrepen in het verdomhoekje.

Dat was een aantal jaren geleden wel anders. Depressief? “Even wat leuks gaan doen, je niet zo druk maken, een paar nachtjes goed slapen”; een greep uit de (al dan niet) goedbedoelde adviezen die mensen met een depressie vast vaak genoeg hebben gehoord.

Twee gezichten

Ondanks dat het steeds beter bespreekbaar is, en we er steeds meer over weten, blijft het een ziekte die niet direct zichtbaar is, en dus moeilijk voor mensen om te begrijpen en ermee om te gaan.

Hierdoor ontstaan er vaak twee verschillende gezichten; het blije masker dat je opzet op plekken waar dat “moet” (feestjes, sport, werk, school, etc.) en het gezicht van de depressie zelf, op een plek waar dat kan (thuis, bij je ouders, alleen op het strand tussen de duinen, etc.).

Die twee gezichten zou ik graag in beeld willen brengen.

Waarom dit onderwerp?

Het twee gezichten hebben, is mij niet vreemd. Ik heb een periode gehad waarin ik “vrolijk” naar mijn werk ging, maar thuis niets anders wilde dan in bed of op de bank hangen en slapen. Afspreken met vrienden was iets waar ik enorm tegenop kon zien. Het werd vaak uiteindelijk wel leuk, maar een enorme drempel om het huis uit te komen om op pad te gaan.

Ik ben hiermee nooit naar een arts geweest, dus er is ook nooit een diagnose gesteld. Maar ik kan mij iets voorstellen hoe het is om een masker op te zetten. Daardoor spreekt het onderwerp mij enorm aan. En het onbegrip waar veel mensen tegenaan lopen vind ik kwetsend.

Met dit project hoop ik daarom de deur naar begrip nog wat verder open te zetten en ik ben daarvoor op zoek naar mensen die zich herkennen in bovenstaande en graag mee willen werken.

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje met je gegevens naar info@framedbysanderijn.nl en ik neem z.s.m. contact met je op om je wat meer informatie te geven over het project.

Alvast heel erg bedankt!